Resort World Langkawi

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Infinity Pool Resort World Langkawi Tarikan Terbaru di Pulau Langkawi | Pulau Langkawi bukanlah destinasi asing bagi aku. Sepanjang 6 tahun hidup di Perlis, Pulau Langkawi bagaikan destinasi hujung minggu. Lagipun jarak dari Kuala Perlis ke Langkawi hanya mengambil masa 30 minit sahaja.

Tapi itu kisah lama, kali terakhir aku jejakkan kaki di Pulau Langkawi pada tahun 2014 selepas habis konvo di Universiti Malaysia Perlis. Lepas tu memang hilang dari ingatan.

– Advertisement –

Minggu lepas aku berpeluang untuk menyertai FAM trip ke Langkawi yang di bawakan khas oleh Resort World Langkawi selama 3 hari 2 malam. Tak banyak berubah di Langkawi masih indah seperti dulu. Panas pun tetap sama. Hitam legam weh.

Kali ini aku menginap di Resort World Langkawi. Dulu pernah aku stay kat sini pada tahun 2010 kalau tak silap. Masa tu resort ini masih di kenali sebagai Awana Porto Malai. Setelah beberapa tahun resort ini masih utuh seperti dulu. Cuma penjenamaan semula menjadi Resort World Langkawi. Selepas di tukar nama sudah tentu bilik juga di naiktaraf. Hampir kesemua bilik di renovate selaras dengan kehendak pelanggan. Yang pasti bilik lebih hipster dan selesa. Nampak macam hotel baru jer. Paling best view masih lagi stunning macam dulu. Aku dapat bilik yang menghadap laut. Pagi2 boleh tengok sunrise. Sumpah cantik gila. Tapi kena bangun pagi lah. Aku yang susah bangun pagi pun gagahkan diri bangun jam 6 pagi sebab nak tengok sunrise.

Dengan adanya infinity pool dekat Resert World Langkawi ni sudah pasti ianya menjadi tarikan terbaru buat mereka yang nak bersantai di Pulau Langkawi.

View yang best terutama waktu petang dan pagi pastu buat korang rasa tenang jer lepak kat pool ni. Waktu petang boleh tengok bulan waktu pagi bolwh tengok sunrise. Gerenti tak menyesal lah kalau stay di sini.

Satu lagi aku suka bila stay di RWL ni sebab keadaan kat sini sangat tenang. Tak crowded macam tempat lain. Depan RWL juga boleh ambil pakej cruise sunset. Kat cruise ni ada BBQ sambil menyaksikan matahari terbenam di tengah-tengah lautan samudera. Cukup indah panorama matahari terbenam di tengah-tengah laut ni.

Jadi kalau korang masih lagi tercari-cari penginapan bila bertandang ke Langkawi Resort World Langkawi adalah salah satu hotel terbaik yang korang boleh stay di sini.

RWL menawarkan 6 jenis bilik iaitu jenis Standard, Premier, Standard Sea View, Premier Sea View, Suite dan juga Signature Suite. Kalau duit korang taraf-taraf Dato Aloff Syukri boleh pilih Signature Suite.

Kalau biasa-biasa bilik jenis Standard Sea View pun dah best dah.

Signature Suite
Garden View
Deluxe Garden View
Signature Suite
Signature Suite
Deluxe Sea View
Premier Sea View
Best jugak lepak kat bilik petang2

 

Infinity Pool
Rasa macam tak nak naik jer
Boleh tengok kapal lalu lalang jugak

 

BBQ time

Info lanjut:

  • www.rwlangkawi.com
  • Facebook: Resort World Langkawi
  • Reservation: [email protected]
  • Feedback: [email protected]
  • Tel: (604) 955 5111
  • Resorts World Langkawi, Tanjung Malai, 07000, Langkawi, Kedah Darul Aman, Malaysia

Tempah di Resorts World Langkawi dengan diskaun di bawah:

* This article was originally posted on faizalfredley blog.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.